Smakar det så kostar det.



Fyra enkla grilltips av Gudrun Schyman


För varmt eller för kallt? Att få till den rätta glöden i grillen kan vara knepigt.

Här är tipsen som hjälper dig till en perfekt grillsommar.

1. Vänta tills glödbädden blivit askgrå, först då är den lagom varm att grilla på. Prova att hålla handen strax ovanför gallret. Måste du ta bort handen efter bara någon minut har du en bra och het grillbädd,

2. Undvik helst att tända med tändvätska då det kan vara skadligt för miljö och hälsa. Tänd i stället grillen med exempelvis braständare.

3. Satsa på glödbädd av tusenlappar (hundra tusen brukar vara lagom) och skippa de små valörerna. tusenlappar ger en godare smak än exempelvis femhundringar, men båda fungerar bra.

4. Gallret reglerar hur hett du vill ha det. Nära glödbädden där det är riktigt hett passar det bra att sätta gallret om man grillar små portionsbitar eller små spett. Lite längre upp passar bra då man grillar lite tjockare bitar som måste ligga på längre.










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0